KIRKLARELİ / VİZE - Cumhuriyet İlkokulu

May

Geleceğimizin Anahtarı, Ufkumuzun Yol Haritası "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; milli bir şahsiyetin oluşumuna katkı sağlamayı; milli bilincine sahip şahsiyetlerden oluşan toplum oluşturabilmeyi; ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş, beden ve ruh bütünlüğüne sahip bilge nesilleri hedefler.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü okul öğrencilerimiz tarafından büyük bir çoşkuyla kutlandı.

Şbt

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi'nin 13 Şubat "Güvenli İnternet Günü" kapsamında hazırladıkları "e-Twinning" projesi etkinliğine Vize Cumhuriyet İlkokulu olarak İngilizce Öğretmenimiz Feyza Nur ÖZTAŞ ve 5 öğrencimiz katıldı.

Yabancı katılımcıların da olduğu etkinlikte "Safer Internet Day" konulu kısa bir İngilzice sunum yaptık. Etkinliğin geri kalan kısmında katılan öğrencilerle "kahoot" oyunu oynadık. İyi dilek ve temennilerle etkinliğe son verdik.

Şbt

OKULUMUZDAN TEKNOFEST’E 2 BAŞVURU BİRDEN

2024 yılında Adana’da yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Eğitim Teknolojileri alanında “DİJİGİ” ve İnsanlık Yararına Teknoloji alanında “BİYO-TEK” takımlarıyla Cumhuriyet İlkokulu olarak Öğrenci ve Öğretmen  başvurumuzu yaptık.

BİYO-TEK Takımı HİRA (Hızlı İklimlendirme ve Rahatlık Sistemi) ve DİJİGİ takımı Maskot İGİ (Yapay Zekâ Destekli Eğitim Maskotu) projeleri ile TEKNOFEST 2024’e başvurularımızı  gerçekleştirdik.  Her iki takımımıza da TEKNOFEST 2024 elemelerinde başarılar diliyoruz.

Ock

Okul gazetemiz  ''KALEMTRAŞ '' hem yeni yıla hem de Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel bir sayı yayınladı.  Öğrencilerimizin  ''Açıldıkça Dökülür Kalemimden Bilgiler  ''   temasıyla yola çıkarak hazırladıkları ve kendi yazılarının olduğu yine sınıflarımızdan etkinliklerin yer aldığı  gazetemiz  ''KALEMTRAŞ '' yayınlandığı günden itibaren büyük ilgi görüyor.Gazetemize ulaşmak için buraya tıklayınız.

Kas

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı. Velilerimizin de izleyici olarak katıldıkları etkinlikler duygusal anlara sahne oldu.

Kas

Okulumuz Anasınıfı C Şubesi Öğretmeni Ülkü ÇEKİCİ tarafından yapılan Mini Minimalistler isimli eTwinning Projesi Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandı. Öğretmenimizi yoğun çalışmalarından ve başarılarından dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

4-B Sınıfı öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersinde evlerinden ve büyüklerinden temin ettikleri aile yadigarı eşyaları, adeta bir müzeye dönüştürdükleri sınıflarında sergilediler. Okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgiyle ziyaret akınına uğrattığı sınıfta renkli kareler ortaya çıktı. Sınıf öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) kapsamında hayırsever bir vatandaşın da katkılarıyla okulumuzda 'sucuk-ekmek günü' düzenlendi. Öğrencilerimiz gün boyu teneffüslerde çalan çocuk şarkılarıyla eğlendiler. Öğrencilerimizin sevgi, saygı ve nezaket gibi değerleri benimsemeleri hedeflendi.

May

Akıl ve zeka oyunları il finallerinde öğrencimiz Esila Mina KARABULUT  EQLİBRİO dalında il birincisi, Hamza YILMAZ küre DALINDA il birincisi olarak Kayseride yapılacak olan Türkiye finallerine gitmeye hak kazandılar.Yine öğrencilerimiz Beren MERT QBİTZ dalında il üçüncüsü ,Beste CANBAZ  ise PENTAGO  dalında il beşincisi olmuşlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

15 TEMMUZ GAZETEMİZE ULAŞMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.